Τα μικρά κομμάτια πλαστελίνης στα χείλη του ποτηριού τοποθετούνται για να μπορεί το νερό να περνάει στο εσωτερικό του ποτηριού. Αν δεν τα βάλετε μπορεί να μην περάσει το νερό στο ποτήρι και μετά την αφαίρεση του οξυγόνου από τον αέρα να δημιουργηθεί υποπίεση μέσα στο ποτήρι, με αποτέλεσμα το ποτήρι να «βεντουζώσει» στο πιάτο.
Το σύρμα καλό είναι να είναι σχετικά λίγο (επαρκές όμως για να αντιδράσει με το περιεχόμενο οξυγόνο) ώστε να φαίνεται καθαρά το ότι σκούριασε.
Η μέτρηση του οξυγόνου για «όλο το ποτήρι» αφορά προφανώς το εσωτερικό του ποτηριού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου