Τα δυο κουτιά έχουν τον ίδιο όγκο, 330mL, και μπορούμε να βρούμε τη μάζα τους ζυγίζοντάς τα. Αν, τότε, αφαιρέσουμε το απόβαρο των κουτιών μπορούμε να βρούμε την πυκνότητα κάθε αναψυκτικού: το χωρίς ζάχαρη (zero) έχει μικρότερη πυκνότητα από το “κανονικό”.
Σημείο προσοχής: Υπάρχει περίπτωση όταν τοποθετήσουμε τα κουτιά στο νερό να επιπλέουν και τα δυο, ειδικά αν ο καιρός είναι ζεστός και τα κουτιά είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα αφήσουμε, όμως, μέσα στο δοχείο με το νερό σύντομα θα πάρουν την αναμενόμενη θέση. Επίσης, καθώς τα δύο αναψυκτικά που χρησιμοποιούνται είναι βιομηχανικά προϊόντα, υπάρχει περίπτωση να σας τύχει παρτίδα προϊόντων όπου η κανονική κόκα κόλα βυθίζεται μεν στο νερό περισσότερο από την zero, αλλά δεν βυθίζεται τελείως, όπως στο βίντεο. Τότε, για να κάνετε το φαινόμενο πιο εμφανές, μπορείτε να κολλήσετε από ένα ίδιο κέρμα στον πυθμένα από κάθε κουτί, οπότε θα δείτε εμφανώς την κανονική κόκα κόλα να βυθίζεται, όχι όμως και τη zero.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου